Categorieën
Geen categorie

‘Het raadselachtige leven van Vogels’

Op onze thema-avond van donderdag 30 maart 2023, aanvang 20.00 uur zal de heer Lou Megens een lezing verzorgen.

Lou is eigenlijk een beetje, of eigenlijk veel meer dan een beetje, de insectenetersgoeroe van Nederland. Zijn kennis is ontzettend breed maar ook diepgaand.

Breed omdat hij kennis heeft van vele soorten vogels, maar ook omdat hij niet alleen kennis heeft vaan cultuurvogels(volière) maar tevens is ingewijd is in het leven van de vogels in de natuur. De avond die hij voor ons gaat verzorgen gaat over ‘

Vele vragen worden beantwoord met ondersteunend fotomateriaal en instructie filmmateriaal: Zijn vogels intelligent? Kunnen vogels kleuren onderscheiden? Hoe goed kunnen vogels ruiken? Wat was er het eerst, de kip of het ei? Hebben vogels een goed geheugen? Waarom kunnen vogels vliegen? Kunnen vogels gevoelens tonen? Hoe goed kunnen vogels horen? Daarnaast wordt ingegaan op begrippen als mimicry, samenscholingsgedrag, symbiose, camouflage etc. Voor iedereen een zeer informatieve en interessante lezing over vogelgedrag.

Locatie clubgebouw duivensport, ‘’Steeds Verder” Stinzenlaan 85, Twello.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *