Geschiedenis

De Voorster Vogel Vrienden is ontstaan door een fusie van de VVTO en De Gekleurde Zanger Twello.

Ondanks de rijke historie van beide verenigingen zijn, er in 2017 de eerste stappen gezet om te kijken of er een mogelijkheid was om samen als 1 nieuwe vereniging verder te gaan.
De besturen van beide verenigingen waren duidelijk, wij willen verder als 1 grote vereniging in de gemeente Voorst.
Om ook de leden te overtuigen is er besloten om in 2018 de tentoonstelling van beide verenigingen samen de bundelen en kijken of er een mooie show neer gezet kan worden, waarbij de leden konden concurreren met elkaar en misschien wel het belangrijkste: Elkaar leren kennen.
De VVTO had een groot jubileum te vieren en wouden dit graag vorm geven door in 2019 de Districsshow van Overijssel te gaan organiseren.
Daar wouden de leden van De Gekleurde Zanger graag aan mee helpen om op deze manier beide verenigingen op een positieve manier af te sluiten, mocht er uiteindelijk een fusie komen.
Maar voordat het zo ver was, is er in de tussen liggende tijd is er veel vergaderd over zowel de districtsshow als de fusie. Niet dat er een (financiƫle) noodzaak was, maar gezien het teruglopende aantal leden en de gezelligheid onderling is er op de jaarvergaderingen besloten dat er een nieuwe vereniging gaat komen in de gemeente Voorst.
Op de districtsshow, waar veel zweet en arbeid in gestoken door beide verenigingen is de nieuwe naam en het logo bekend gemaakt aan het grote publiek: “Voorster Vogel Vrienden”.
In 2020 is er een grote slag geslagen omtrent de fusie. Er moest veel geregeld gaan worden. Zo zijn er oa. statuten op laten maken, een huishoudelijk regelement opgesteld en een nieuw bestuur samengesteld.
In december 2020 zijn de nodige handtekeningen gezet en is de nieuwe vereniging per 1 Januari 2021 een feit!